Hulladékszállítás 2014

  447

  A Saubermacher-Bicske Kft. önkormányzati hulladékszállító cég nem ismeretlen Tárnok vezetői, lakói előtt, hisz a kezdetektől 2013. márciusáig a jogelődje, a Saubermacher Kft. gyűjtötte a szelektív hulladékot a településen.

  Cseresnyés Attila, ügyvezető, Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft.: „Számos kérdést kellett áttekintenünk. Elsőként azzal foglalkoztunk, hogy január elsejei „fél héten” is folyamatos legyen a szilárd kommunális hulladék szállítása, valamint a különböző hulladékfajták elszállításának a rendjét is meg kellett határoznunk. Miután a szolgáltató szakembereivel dolgoztunk már együtt, egyes területeken a korábban jól bevált rendet állítjuk vissza 2014-ben.”

  A megállapodás szerint 2014. január 1-2-3-án, még a régi menetrend szerint ürítik a kukákat, január 6-tól azonban már új járatrend szerint csak szerdán, csütörtökön és pénteken lesz szemétszállítás.

  Január 8-án, vagyis a hónap második szerdáján lesz a szelektíven gyűjtött műanyag- és fémhulladék begyűjtése. A januári alkalommal bármilyen átlátszó zsákban kitehetjük a hulladékot, aztán az új zsákok elkészítése után visszaáll a régi, „sárga zsákos” rend, vagyis mindenki egyszerre felveheti majd a 12 gyűjtőzsákot és egész évben azt használhatja.

  A kötegelt papírhulladékot a hónap harmadik szerdáján, azaz január 15-én gyűjtik majd össze.

  Az üveget továbbra is a két „szigetre” vihetjük, azt havonta egyszer viszi majd el a gyűjtőjárat.

  Szolnoki Gábor polgármester: „Tárnokon nem maradhat hulladék elszállítatlanul. Sajnálom, hogy a közbeszerzési pályázat eredménytelenül zárult, és ismét új szolgáltató jön Tárnokra, de remélem, hogy az átmenet az év elején nagyobb zökkenők nélkül zajlik le. Ugyanakkor nincsenek illúzióim, azaz nem lepődöm meg, ha lesznek fennakadások, de azt remélem, hogy csak nagyon rövid ideig. Sajnos az időnek szűkében vagyunk, a karácsony előtti napokban kijelölt szolgáltató nem tudja megoldani a lakosság megfelelő, szórólapos tájékoztatását sem. Épp ezért arra kérek mindenkit, aki olvassa ezt a hírt, hogy az abban lévő információt mondja el az ismerőseinek is. A szolgáltató azt ígérte, a Tárnokhír Online-nak megküldi a januártól érvényes szemétszállítási rendet és a részletes utcalistát is. Az új rendet reméljük, mindenki hamar megszokja majd! Kérem, keressék és terjesszék ezt az információt is!”

  A Szőlőhegyen a szemeteszsákok begyűjtését továbbra is a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. végzi , a zöldhulladék elszállításának a rendjéről pedig most csak elviekben állapodtak meg a felek, hisz az csak áprilisban indul. A legnagyobb változás a települési szilárd hulladék elszállításában lesz, ugyanis a Saubermacher-Bicske Kft. gyűjtőautói csak szerda-csütörtök-pénteken ürítik majd Tárnokon a kukákat.

  Az átmenet tehát okozhat némi döccenőt, a számlát pedig más szolgáltatótól kapjuk majd jövőre, de a szolgáltatás ára nem lesz magasabb annál, mint amennyi az idei negyedik negyedévi számlán szerepelt.

  tarnokhir.hu