Péntek estig bármikor ónos eső eshet

  272

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban érvényben van az ónos eső miatti figyelmeztetés.

  Ma délutánig az ország déli felében, majd ezt követően péntek éjfélig az Északi-középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével alakulhat ki időszakos, általában gyenge ónos eső, fagyott eső. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet jellemzőbb az időnkénti ónos csapadék kialakulása, de jelentősebb mennyiségű csapadék nem valószínű.

  A Dunántúl északnyugati, északi felében (az idő előrehaladtával egyre inkább csak északnyugaton), illetve kisebb eséllyel a nap első felében a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében kialakulhat időszakos havazás. Péntek éjfélig a Dunántúl északi, nyugati felében általában 5 cm alatti, míg az Északi-középhegység térségében 2 cm alatti friss hó valószínű.

  A fagypont alatt lévő összefüggő hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerősödő délkeleti szél a nap második felétől (főként az éjszakai órákban, illetve a péntek napközben) helyenként (elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hordhatja a havat.

  forrás: met.hu