KSK100 – Költségvetési támogatást szavazott meg a képviselő-testület a jubileumi évének rendezvényekre

  230

  Az előző esztendőben polgármesteri felkérésére a Tárnok KSK, a Bolha Focitanoda és a Lokálpatrióta Egyesület összeállított egy éves programot, ami méltó megemlékezést biztosít ezen a centenáriumon.

  A terveket az év végéig elkészítették, a programok megrendezéséhez, kiadványok készítéséhez pedig önkormányzati támogatást kértek.

  A képviselő-testület ma délelőtti ülésén egyhangú döntéssel támogatta a kérést, és erre a célra a kérés alapján 1,5 millió forintot szavazott meg. Ez természetesen csak a 100 éves évforduló költségeit fedezi, a sport éves támogatására a két futball egyesület további 9,6 millió forintos támogatást kapott a 2014-es évre.

  A KSK100 ünnepi eseménysorozat kezdő programja február 11-én lesz, ahol a szervezők a képviselőkkel, civil szervezetek képviselőivel és a sajtó munkatársaival ismertetik meg a programot egy sajtótájékoztató keretében, majd ezt követi március 15-én egy Sportbál. Az év további programjairól a sajtón keresztül tájékoztatják az érdeklődőket.

  Szolnoki Gábor polgármester: ‘Nagyon örülök annak, hogy a képviselő-testület egyhangú döntéssel támogatta mind a programtervet, mind a további sporttámogatást, hiszen a nevezett egyesületek a legtöbb embert, közöttük pedig több száz tárnoki gyermeket edzenek, sportoltatnak rendszeresen. A KSK, mint a legrégebbi tárnoki sportszervezet méltó a támogatásra, a Bolha Focitanoda pedig mindezeken felül stratégiai partnere a II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolánknak. Mindezeket pedig azért tartom nagyon fontosnak megjegyezni, mert értékrendemben, az Otthon Tárnokon Választási Szövetség Egyesület (OTVSZ) értékrendjében a civil kezdeményezések, a sport támogatása, erősítése kiemelkedő fontossággal bír. Az előző évek adatai alapján Pest megye 187 települése közül az előkelő 10. helyen álltunk az egy főre jutó sporttámogatás tekintetében, erre pedig mindannyian büszkék lehetünk. A sport, és azon belül különös figyelemmel a fiatalokat is foglalkoztató egyesületek támogatása pedig az egyik legfontosabb beruházás a jövőbe, hiszen az egészség megőrzésének „legolcsóbb” formája. Természetesen ebben az évben is kiírjuk a civil- és sportszervezetek további támogatására szóló pályázatunkat, költségvetésünkben már erre is elkülönítettük a forrást.’

  forrás: Polgármesteri Titkárság