Csatornázás – Elkezdődött a műszaki átadás

  103

  Ahogy Tratnyek István, az alprojekt vezető mérnöke bejelentette, ez nem a teljes tárnoki csatornaprojekt műszaki átadása, mert a Szekfű utcában és a Sóskúti úton még munkálatok folynak, illetve engedélyeztetési eljárás zajlik, így a befejezési véghatáridő 80 nappal meghosszabbodik. Onnantól számolják majd a csatornahálózat 48 hónapos garanciális időszakát is.

  A műszaki átadás része, hogy az egyes szakhatóságok nyilatkoznak arról, hogy az általuk gondozott szakterületet nem találnak javítanivalót, így hozzájárulnak a csatornahálózat használatba vételéhez. A műszaki átadási folyamat 14 napig tart, és ha eddig minden szakhatóság megadja hozzájárulását, kezdődhet a rákötési engedélyek kiadása.

  A műszaki átadáson Tárnok Nagyközség Önkormányzatát Szolnoki Gábor képviselte. A polgármester a csatornázási ügyfélszolgálaton rögzített lakossági panaszok listájával érkezett és azt kérte, a szakemberek tekintsék át ezeket, hogy vajon, valamennyit orvosolták-e már, vagy rögzítsék, pontosan mikor fognak egyes elmaradásokat pótolni.

  Szolnoki Gábor polgármester: „A műszaki átadás kezdetén megköszöntem minden közreműködő munkáját, legyen az a társulás, a kivitelező, a mérnökszervezet munkatársa, vagy műszaki ellenőr. Elmondtam, hogy ugyan van az időjárás miatt nagyon nehéz pár hét, amit szívesen kitörölnék az emlékeim közül, és egy-két alvállalkozó, amelyekről nem őrzök kellemes emlékeket, de összességében úgy látom, viszonylag konszolidáltan zajlott a beruházás, és az emberek ma már újra kezdenek örülni a csatornának. Remélem, a műszaki átadás rendben lezajlik, a lakossági panaszokat is mind rendezik és utána kezdődhet a rákötési engedélyek postázása is!”

  tarnokhir.hu