Fogadj örökbe egy közterületet!

  53

  Tárnok Nagyközség Önkormányzata is évről évre növeli a virágos közterületek számát. Településünkön a környezetre érzékenyebb lakók, civil szervezetek már évek óta önszorgalomból gondoznak egy-egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek. Ezt a nemes hagyományt felkarolva hirdeti meg az önkormányzat „Fogadj örökbe egy közterületet!” programot 2014-2015. évre.

  A programra azon civil szervezetek, civil önszerveződések jelentkezését várjuk, akik vállalják az általuk megjelölt közterület folyamatosan gondozását legalább 1 évig, 2015. októberéig. A program alapján az önkormányzattól közterületenként átlagosan 50 db virágpalánta igényelhető, melyek beültetése és gondozása a programra jelentkezők feladata. A növényeket a felvállalt közterületekre kell kiültetni. A növények kiválasztását és pontos darabszámát a Tárnoki Köz-ért Kft. illetékes szakemberével helyszíni szemlén egyeztethetik a jelentkezők. Az előzetes egyeztetés után egy évben kétszer kerülhet sor a növények beszerzésére.

  A növényeket előre egyeztetett időpontban kiszállítjuk az örökbefogadók részére.

  Az örökbefogadható közterületek, parkok:

   Tárnoki buszforduló (Fő u.)

   Tárnoki Vasútállomás

   Egészségház előtti park (Rákóczi út 83.)

   Kegyeleti park Fő u.

   Fő u. katolikus templom előtti park

   Polgármesteri Hivatal előtti közterület

   Dózsa Gy. úti óvoda előtti közterület

   Halász u. egyházi temető – önkormányzati temető előtti közterület

  Emellett természetesen lehetőség van más közterület gondozására is.

  Július 31-ig lehet jelentkezni a programra, de később is örömmel fogadunk közérdekű terveket, ötleteket. A jelentkezési lapok átvehetők a Polgármesteri Hivatal portáján.

  A kitöltött lapok leadhatók

   a Polgármesteri Hivatal portáján,

   postai úton eljuttathatóak a Polgármesteri Hivatal Titkárságára

  ##IMG18048##.

  forrás: Polgármesteri Kabinet