Csatornázás – Az első rákötési engedély

    77

    A csatorna kivitelezési munkálatai 2012 augusztusában a Köztársaság utcában kezdődtek meg, így nem véletlen, hogy a II. számú szennyvízöblözeben kezdődött meg az engedélyek kézbesítése. Az első rákötési engedélyt egy szegről-végről vizes ember, a Tárnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője, Kóti József vehette át. A kézbesítők Szolnoki Gábor, polgármester, Aradszki András országgyűlési képviselő és Cseresnyés Attila, a víziközmű társulat elnöke voltak.

    Szolnoki Gábor polgármester: „Azt hiszem, valamennyien fellélegezhetünk, végre elindulhat az a tisztulási folyamat, amelynek végén egy sokkal zöldebb Tárnokon élhetünk. Egy-két helyen zajlanak még a hálózatépítési munkák, a kivitelező pontszerű javításokat is végez, de a nagyja már készen van. Ez volt az a pillanat, amire vártunk az elmúlt években. Az elképzelés, a tervezés, a kivitelezés évei alatt folyamatosan arra gondoltunk, milyen érzés lesz majd átélni a végét. Megnyugtató volt, elkészült településünk történetének legnagyobb közművesítési-környezetvédelmi beruházása. Mostantól kezdve indulhat az ingatlanok házi rákötése a hálózatra. Képviselő-testületünk a törvény által biztosított határidőnél hosszabb időt engedélyez a rákötésre, hogy valamennyi tárnokinak lehetősége legyen időben megépíttetni a házi csatornahálózatot. Sőt, amennyiben mondjuk, az időjárás miatt nem lehetne a munkákat végezni, bármikor dönthetünk az újabb hosszabbításról is.”

    Ahogy azt Cseresnyés Attilától megtudtuk, a rákötési engedélyeket nem postai úton küldik ki, azokat a víziközmű társulat munkatársai személyesen kézbesítik minden háztartásnak.

    tarnokhir.hu