A Hétszín Virág Tagóvoda bemutatója

  208

  A bemutató kezdete előtt Halmosné Liebhauser Szilvia,a Mesevár Óvoda vezetője kifejtette, nyolc éve azért indította útjára a szakmai napok sorozatot, hogy a szülőknek, illetve Tárnok lakosságának lehetősége legyen megismerni azt a szakmai munkát, ami az óvodákban folyik.

  Köszöntőjében Szolnoki Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy mivel 16 évig jártak a gyerekei a Hétszín Virág Tagóvodába, különösen kedves számára ez az intézmény.

  Szolnoki Gábor, polgármester: „Több jó hírrel is jöttem ma ide. Bizonyára értesültek már róla, hogy aláírtuk a bölcsődeépítés kivitelezői szerződését, így várhatóan áprilisban el is kezdődik az építkezés. Ez a beruházás – önök is tudják – azért fontos, hogy Tárnokon is el lehessen helyezni a kisebb gyermekeket, mert szerencsére Tárnokon sok a gyermek.

  Két, kifejezetten ezt az óvodát érintő jó hírrel is szolgálhatok. Az egyik, hogy több szülő megkeresett azzal, hogy a biztonságos átkelés érdekében létesítsünk A Dózsa György úton egy lámpás zebrát. Ezzel nyitott kapukat döngetnek. A tervek már rég készen vannak, pályáztunk is a megvalósításra, azonban úgy döntöttünk, saját erőből megkezdjük az építést. A másik kérés egy járda volt, amelyen a Rákóczi út felől meg lehet közelíteni az intézményt, hisz ott egy szakaszon hiányzik. ennek a tervezése is már folyik.”

  A köszöntők után az egyes csoportok külön-külön mutatták be, mi mindent tanultak ebben az esztendőben. Hallhattunk mondókákat a legkisebbektől, akik közt bizony akadt olyan is, akinél a félelmetes színpad láttán eltörött a mécses, aztán láttuk a „zöldek táncát”, a hupikék törpikéket és sok más érdekességet.

  tarnokhir.hu