Felhívás – „Takarítsuk ki Tárnokot”

  97

  Mint minden esztendőben, idén is várjuk olyan vállalkozó, civil szervezetek jelentkezését (április 24-ig a halmos.agnes@tarnok.hu címre), akik az akció egész településre való megszervezésében, koordinálásában segítenek!

  Várjuk olyan civil szervezetek, önkéntesek jelentkezését, akik elvállalják egy-egy utca vagy utcarész takarításának megszervezését és elvégzését. Várjuk helyi vállalkozók jelentkezését, akik szállító jármű vagy rakodógép biztosításával tudják segíteni az akciót.

  Önkénteseket várunk településünk egyéb részeinek (patak, tópart) szervezett takarításához is.

  A munkához zsákot és kesztyűt adunk!

  Az akció időpontja: 2014. május 10. (szombat)

  Szolnoki Gábor

  polgármester

  A TeSzedd ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár negyedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre is juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett az is a célunk, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére… A TeSzedd! nemzetközi porondon is bemutatkozik idén, hiszen Magyarország csatlakozik vele a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg. Május 10-én a kontinens 28 országának polgárai töltik a napjukat szemétszedéssel. (forrás: szelektalok.hu/teszedd/)