Óvodafejlesztés állami támogatással

    194

    Az önkormányzat és a belügyminisztérium képviselői aláírták azt a támogatási szerződést, amely szerint tárnok a marton utcai intézmény (pitypang óvoda) felújítására 25,5 millió forint támogatást nyert 80%-os támogatási intenzitással. Ennek eredményeképpen az egykori népiskolai, ma óvodaépületen energetikai korszerűsítést végeznek: egyebek mellett megújul a teljes tetőszerkezet, kicserélik a nyílászárókat, a hőszigetelést, így kényelmesebb, komfortosabb lesz ez a közintézmény is. A munkálatok várhatóan a nyár elején kezdődnek el.

    Szolnoki gábor, polgármester: „2013-ban már két óvodaépület, a tagóvoda energetikai korszerűsítését végeztük el, készen volt a marton utcai épület korszerűsítési terve, illetve kész pályázati anyagunk van egy új óvoda építésére is. Az elmúlt években az Otthon Tárnokon Választási Szövetség Egyesület (OTVSZ) programjának megfelelően a felújítások mellett óvodáinkat 91 férőhellyel növeltük így az induló 307 férőhelyről 398-ra nőtt ezekben az intézményekben az elhelyezhető gyermekek száma. Sikeresen működik emellett a családi napközi is.”

    A polgármester hangsúlyozta, a tárnoki gyermekek oktatásának, nevelésének, jövőjének biztosítása településünk jövőjének egyik záloga, az önkormányzat, illetve a felnőttek felelőssége pedig az, hogy erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten értük is a legtöbbet tegyük.

    forrás: Polgármesteri Titkárság