Fogynak az örökbefogadható zöldterületek

  83

  A Tárnokőr Egyesület a Fő utcai buszfordulót és a vasútállomás előtti területet, Szolnoki Gábor, polgármester a templomteret, a Benta-kör pedig az Egészségház előtti teret vállalta egy évig gondozni.

  Ahogy arról már hírt adtunk, a „Fogadj örökbe egy közterületet!” elnevezésű program célja, hogy összefogással minél több virágos közterület létesüljön Tárnokon.

  A felhívás szerint Tárnok Nagyközség Önkormányzata is évről évre növeli a virágos közterületek számát. Településünkön a környezetre érzékenyebb lakók, civil szervezetek már évek óta önszorgalomból gondoznak egy-egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek. Ezt a nemes hagyományt felkarolva hirdeti meg az önkormányzat „Fogadj örökbe egy közterületet!” programot 2014-2015. évre.

  A programra azon civil szervezetek, civil önszerveződések jelentkezését várják, akik vállalják az általuk megjelölt közterület folyamatosan gondozását legalább 1 évig, 2015. októberéig. A program alapján az önkormányzattól közterületenként átlagosan 50 db virágpalánta igényelhető, melyek beültetése és gondozása a programra jelentkezők feladata.

  Az örökbefogadható közterületek, parkok:

   Tárnoki buszforduló (Fő u.) – ELKELT

   Tárnoki Vasútállomás – ELKELT

   Egészségház előtti park (Rákóczi út 83.) – ELKELT

   Kegyeleti park Fő u.

   Fő u. katolikus templom előtti park – ELKELT

   Polgármesteri Hivatal előtti közterület

   Dózsa Gy. úti óvoda előtti közterület

   Halász u. egyházi temető – önkormányzati temető előtti közterület

  Emellett természetesen lehetőség van más közterület gondozására is.

  Július 31-ig lehet jelentkezni a programra, de később is örömmel fogadunk közérdekű terveket, ötleteket. A jelentkezési lapok átvehetők a Polgármesteri Hivatal portáján.

  tarnkhir.hu