Egyeztetés az újszerű közfoglalkoztatásról

  145

  Ahogy arról már beszámoltunk, a belügyminiszter az új típusú közfoglalkoztatási programok kidolgozására kiírt pályázaton elért eredménye elismeréséül miniszteri elismerő oklevelet adományozott a Tárnoki Köz-Ért Kft-nek. A több mint 200 pályázó közül harmadik helyen végzett mintaprogram megvalósítását a kft a hónap közepén el is kezdi – erről állapodtak meg a BM és a Munkaügyi Központ illetékeseivel. A program első körben november végéig tart és 5 közfoglalkoztatott vesz részt benne. Az ő munkabérüket, illetve az anyag és eszközbeszerzés költségeit a pályázati pénzből biztosítják.

  A megbeszélésen részt vett Szolnoki Gábor polgármester is: „Nagyon büszke vagyok a településüzemeltetési kft. gárdájára, hisz egy olyan programot dolgoztak ki, amely nemcsak Tárnok „utcabútor gondjaira” adhat megoldást, hanem több embernek munkalehetőséget is biztosít és még országos példát is ad. Az elképzelést önkormányzatunk is maximálisan támogatja és remélem, olyan kínálatot alakítanak ki, hogy idővel mi, Tárnok lakói a saját kertjeinkbe is az itt készült bútorokból akarjunk majd vásárolni!”

  A programról Jelencsik József (Frici) a következőket mondta: „Sajnos naponta küzdünk a rongálásokkal. A köztéri padokat, szemétgyűjtőket vandálok összetörik, mi pedig javítjuk ezeket, amíg lehet, de egy idő után a szemétre kerülnek. Úgy gondoltuk, hogy ezen a gondon egy világszerte divatos módon igyekszünk segíteni: újrahasznosított raklapokból készítünk padokat, asztalokat, virágtartókat, szemétgyűjtőket. Ez egyrészt olcsóbb megoldás, mint ha újakat vásárolnánk, másrészt talán hosszabb életűek is lesznek azoknál. Szeretnénk ilyeneket kihelyezni a település minél több pontjára. Reméljük, a bútorok elnyerik a tárnokiak tetszését!”

  A mintaprogram már április közepén indul is – első lépésként megtervezik azokat a bútorokat, amelyeket készítenek, és a mintadarabok elkészítésekor kialakítják a technológiai sorrendet, felmérik a szükséges anyagok mennyiségét.”

  tarnokhir.hu