Vihar – Tárnok károk nélkül megúszta

  119

  Esőfelhők - a májusi aranyat ér A május 15-re jósolt ítéletidő talán mégsem érkezett meg, de a nagy szelet kertjeink néhol megsínylették. Talán azért nem tomboltak az elemek, mert mindenki, akinek kellett, felkészülten várta a vihart.

  A helyi védekezés letéteményese a Tárnoki Köz-Ért Kft, amelynek munkatársai este nyolcig ügyeletben voltak. „Munkatársaink körülbelül este nyolcig, amikor már látszott, hogy itt nagy vihar nem lesz, otthon is bármelyik pillanatban riaszthatók voltak. – tájékoztatta a tarnokhir.hu-t Jelencsik József (Frici) cégvezető. A viharra, egy esetleges felhőszakadásra való felkészülésként ellenőriztük a szivattyúkat, illetve a láncfűrészt… A cég két munkatársa még reggel körbejárta a települést, hogy az esetleges veszélyforrásokat felderítse – szerencsére nem találtunk ilyet.”

  A délelőtt folyamán leszakadt egy villanyvezeték – az ügyben a rendőrség munkatársai intézkedtek.

  A Tárnokőr Egyesület polgárőrei egész napos ügyeletet hirdettek, de mindössze délután fél öt körül járőrözés közben a Deák Ferenc utcában találtak egy árokba csúszott autót, azonban ahhoz is már útban volt az autómentő – tudtuk meg Gölles Máté járőrparancsnoktól.

  Kóti Józseftől pedig azt tudtuk meg, hogy a TÖTE is ügyeletet tartott, ám tűzoltóinkat sehová sem riasztották – igaz a nagy vihar elkerült bennünket.

  Szolnoki Gábor polgármester: „Azt mondhatom, hogy mindenki, akinek kötelező vagy önként vállalt feladata a katasztrófahelyzetek kezelése, felkészülten várta a vihart. Köszönöm valamennyi ügyeletet ellátó személy munkáját! És bár megnyugtató volt tudni, hogy bármi történik, közel a segítség, örülök, hogy feladatuk nem akadt!”

   

  tarnokhir.hu