Ingyenesen letölthető szűrő programok

  2677

  K9 vebvédelem A mai világban az internet használata elkerülhetetlen a gyerekek körében. Ezzel nem is lenne semmi gond, hiszen a tanulásban nagy segítséget nyújthat az internet szülőknek és gyerekeknek egyaránt. De mi van akkor, ha böngészés közben olyan oldalakra téved csemeténk, ami még nem neki való? Mit tehet egy felelősségteljes szülő ennek megakadályozása érdekében?
  Az interneten számos olyan program elérhető már, melyekkel meghatározható, hogy a gyermekek mely oldalakat látogathassák, illetve amelyekkel letiltható a felnőtteknek szóló oldalak, a gyerekek számára zavaró, felzaklató, avagy káros tartalmak megjelenítése.
  Ezek jellemzően életkori sajátosságok nélkül kínálják a különböző szűrési beállításokat, de a program beállításait végző felnőtt figyelembe tudja venni, hogy a saját gyermek életkorának megfelelően milyen internetoldalak látogatását teszi lehetővé (white list) avagy melyeket tiltja le (black list).

  Magyar nyelvű szűrőprogramok

  A Biztonságos Böngészés Program a Dolphin Knight szűrőszoftver (dolphinknight.com) speciálisan magyarországi viszonyokra, a magyar nyelv sajátosságait figyelembe vevő, továbbfejlesztett változata, mely otthoni és iskolai verzióban is elérhető: biztonsagosbongeszes.org

   

  Angol nyelvű szűróprogramok

  Az internet „anyanyelvén” azaz angolul is számos szoftver érhető el. Az alábbi szoftver szintén letölthető: K9 webprotection

   

  Csippán Judit
  Tárnoki Szociális és Védőnői Szolgálat