Vandálság – jóakarat 0:1

  255

  A kitépett virágok már visszaültetve Mára virradóra egy vagy több vandál kihúzkodta a Rózsafüzér Királynéja templom előtti virágládából a növényeket. A vandalizmust a reggel arra járók közül egyesek jelezték a polgármesteri hivatalnak, illetve a településüzemeltetési kft-nek, mások pedig cselekedtek.

  Fotónkon már az látszik, hogy valaki(k), a környéken lakók vagy a családi napközibe érkezők közül visszaültette a virágokat.

  Szolnoki Gábor, polgármester: „Sok más jóérzésű emberrel együtt mélységesen fel vagyok háborodva az efféle vandalizmus miatt. Ezzel párhuzamosan viszont jóérzéssel tölt el, hogy volt, aki cselekedett és megmentette a virágokat a pusztulástól. Nagyon köszönöm annak, azoknak akik vállalták e hajnali és kényszerű kertészkedést!”

  Voltak olyan hírek is, hogy az egészségháznál hasonlóan kihúzkodták a virágokat, ez azonban szerencsére vaklármákak bizonyult.

  A kipusztult rózsák közt egy épen maradt Jelencsik József (Frici), cégvezető, Tárnoki Köz-Ért Kft.: „Munkatársaim kint jártak a helyszínen és ugyan kihúzgált virágokat nem találtak, de a díszpolgárok kövét övező ágyásban több rózsatő is számunkra „érthetetlen” módon kiszáradt.”

   

  tarnokhir.hu