Városligeti gyermeknap koncertekkel

  478

  Városligeti gyermeknap Koncertekkel, kalandparkkal, zenés táncos bemutatókkal is várják a családokat szombaton és vasárnap a budapesti Városligetben.

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat ingyenes gyermeknapi rendezvényét a főváros idén 19 millió forinttal támogatja – mondta el csütörtökön, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester. Hozzáfűzte: a rendezvény célja, hogy a határon innen és túl élő hátrányos helyzetű gyermekek számára ingyenes szórakoztató, kulturális és sportélményeket biztosítson. Tarlós István hozzátette: a főváros a jövőben is támogatni fogja a rendezvényt és egyéb területeken is folytatni akarja az együttműködést a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal.
  Edvi Péter, az NGYSZ elnöke kiemelte, hogy a Nemzetek Utcájában összesen 42 ország nagykövetsége, kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztronómiai sajátosságait, valamint az Országgyűlés is kínál változatos programokat. 
  A rendezvényre idén is külön meghívnak több mint 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi és pápai – intézményekből, valamint a határon túlról: Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a szervezet teljes mértékben magára vállalja.
  A nagykövetségek színpadán zenés-táncos bemutatók, a Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában számítógépes és kvízjátékok, az M2 élményszigetnél Süsü és a tévémaci is várja a látogatókat. A Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programja a biztonságos közlekedésre oktatja a résztvevőket interaktív játékokkal, az OTP Bank idén is focikupával és interaktív pénzügyi játékokkal készül.
  Az eseményen fellép mások mellett Rutkai Bori és együttese, Gubás Gabi és a Szeleburdi Színház, a Kaláka együttes, a Madách Musical Táncművészeti Iskola, a MÉZ együttes és a MintaPinty Zenekar. A rendezvényen a gyerekek lovasterápiás és kutyás bemutatót láthatnak, valamint arcfestésen, kézműves foglalkozásokon és különböző vetélkedőkön vehetnek részt. 
  Az NGYSZ nőgyógyászati szűrőkamionjában szaktanácsadás és tájékoztatás, az OTP Bank fogászati szűrőbuszában szűrés zajlik majd, a Magyar Vöröskereszt pedig véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest.

   

  MTI