3falu 2keréken 2014

  247

  Bringások Tárnokon Vannak sportesemények, amelyeknél már a harmadik ötödik alkalommal is ujjongunk, hogy sikerült megrendezni, és vannak olyanok, amelyek valahogy beívódnak az emberekbe, jóformán meg se kell hirdetni, úgyis mindenki, aki akar, ott lesz a rajtnál.

  Ilyen esemény a Pusztazámor–Sóskút–Tárnok kör végigkerekezése, vagyis a 3falu 2 keréken „verseny” is. Vagy legalábbis 11 éve a három falu közti versenynek indult: ki is tud többeket mozgósítani a körre, de miután nem sikerült olyan számítási módot találni, hogy ne mindig Pusztazámor legyen a győztes, a tizedik alkalommal úgy döntöttek a szervező egyesületek, hogy a kupát minden évben a rendező település kapja. Így persze megint Pusztazámoré e nemes trófea. Sebaj jövőre Tárnoké, a Benta-kör Egyesületé a szervezés.

  Tehát már minden tárnoki (és sóskúti és zámori is) feljegyezheti: 2015. május 30-án, szombaton 9.00 órakor rajt az Egészségház elől.

  Az idei kör talán kicsit titkosan alakult, a Zámori Kör nem csapott nagy hírverést – szerencsére a Benta-kör az utolsó hétre észbe kapott és Tárnokon kiplakátolta a kerékpártúrát. Az egészséges életmódot népszerűsítő programra minden korosztályt vártak, kicsiket és nagyokat, kis- és nagycsaládosokat. És mindenki el is fogadta a meghívást. A legfiatalabb résztvevő másfél éves volt, a legidősebb elmúlt hetven! A bringások Pusztazámor-Tárnok-Sóskút-Pusztazámor útvonalon kerekeztek. A Benta-kör jóvoltából  Tárnokon energiabombát: jóreggelt kekszet, sportszeletet, almalevet és almát kaptak visszatáplálni, hisz ezután jött a sóskúti emelkedő, amelyet még így is többen gyalog tudtak csak teljesíteni. Sóskúton aztán a  haverok-buli-szamba jegyében jól belaktak a hagymás zsíroskenyérből, majd egy laza menet következett a kiindulópontig.

  A tárnoki kompánia kicsit szűkebb volt a megszokottnál, amit az is magyaráz, hogy ugyanebben az időben a Balatonnál is több sportversenyt rendeztek, így sportembereink egy része ott állt helyt.

  A résztvevők kicsit szomorúan állapították meg, hogy a végállomáson nem várta őket meleg étel, mert mint mondták, finomak a kekszek, csokik, de azért egy pörköltnél nincsen jobb! A tárnokiaknak azonban ez sem szegte kedvét, és szépen rendezetten rendőri felvezetéssel érkeztek haza.

   

  (hba)