Őzet mentettek a mezőőrök

  167

  A mezőőrök egy ketrecben szállították a rémült állatot Egy őzgida köszönheti az életét a Tárnoki Mezőőri Szolgálatnak, illetve annak a lakónak, aki bejelentette, hogy egy magánháznál őzet látott.

  A tulajdonos beengedte az udvarba a mezőőröket, akiknek elmondta, hogy az őzgidát a mezőn találta – egyedül volt és a szélben, sötétedésben úgy gondolta, azzal, hogy hazahozza, megmenti az életét. A mezőőrök tájékoztatták, hogy vadon élő állatot semmilyen körülmények között nem szabad befogni, háznál tartani – ez ugyanis bűncselekmény, börtönbüntetés is járhat érte. Emellett elmondták, hogy a gidát valószínűleg nem hagyta el az anyja. A fajra jellemző viselkedés, hogy biztonságos helyen a táplálkozás idejére az anya magára hagyja a gidát. Viszont azzal, hogy ezt az állatot ember megfogta, már nem lehet visszavinni a természetbe, mert az anyaállat már nem fogadná el.

  A mezőőrök elhozták a gidát, amelyet helytelenül tehéntejjel tápláltak, állatorvoshoz viszik és már keresik a lakhelyét: elviszik egy vadasparkba vagy vadon élő állatok tartására szakosodott állatfarmra, ahol szakszerű ellátásban lesz része.

   

  tarnokhir.hu