Antal Sándorné a „Tárnoki Óvodásokért”-díjas

  231

  Antal Sándorné a „Tárnoki Óvodásokért”-díjas 2014-ben A kollégák, szülők javaslata alapján idén a Tárnoki Óvodásokért-díjat Antal Sándorné, a Templom utca 15. szám alatti Mesevár Óvoda dajkája kapta. A díjat Szolnoki Gábor polgármester, és Halmosné Liebhauser Szilvia óvodavezető Pedagógusnap alkalmából adta át az ünnepeltnek, aki nem akarta elhinni, hogy ő a kitüntetett.

  Szolnoki Gábor polgármester: „Egy nevelő és egy nevelőtestület munkáját a munkáltató a visszajelzések, eredmények alapján, illetve a problémák alapján tudja megítélni. Mert a problémák előbb-utóbb úgyis a pologármester asztalán landolnak. Egy óvodai dolgozó, egy óvodai nevelőtestület munkáját még abból tudjuk, hogy a szülők mennyit panaszkodnak. Jelentem nem panaszkodnak, a tárnoki óvodásnak, az itt dolgozóknak jó hírük van! Örömmel jövök egy-egy ilyen alkalomra, mert mindig jó hangulatú közösségbe jövök! És sok boldogságot, jó egészséget kívánok – most elsősorban az ünnepeltnek!”

  A felterjeszés:

  Antal Sándorné először 1994 szeptemberében került közvetlen kapcsolatba a tárnoki óvodával, majd 1996,1997 és 1998-ban is igényt tartottak a munkájára. Mivel az óvodavezetés látta elhivatottságát, gyermekszeretetét, a gyerekekről való odaadó gondoskodását felajánlotta, hogy végezzen el egy dajkaképzőt és utána szívesen alkalmaznák őt a gyermekcsoportban szakképesített dajkaként. Így 1999-től már közalkalmazottként végezte lelkiismeretes munkáját.

  A gyermekekkel közvetlen, sokat játszik velük a csoportban, és ez igénylik is az óvodások. A színező lapnak a gyerekek mindig Kati néni rajzait kérik.

  Tevékenyen részt vesz a gyermekcsoport életében. Türelmes, kedves hangnemmel segíti a nevelőmunkát, az óvodások szokásrendjének alakulását. Számára elsődleges a gyermekek érdeke, szükségleteik biztosítása.

  Felelősségteljes munkájával nagyban hozzájárul az intézmény tiszta, esztétikus környezetének megteremtésében.

  Kollégáival jó munkahelyi kapcsolatot ápol, munkafegyelme példaértékű.

  A gyermekcsoport óvodai nevelésének eredményessége minőségi munkája által válik teljessé. Az intézmény dolgozói számára azért olyan értékes a munkája, mert az óvodai nevelésben a legfontosabb érték a gyermekek szeretete és a róluk való önzetlen gondoskodás. Ő ez alapján végezte eddigi munkáját. Köszönjük neki!

  A Tárnoki Óvodásokért díj adományozható az intézményben legalább 5 éve aktív óvodapedagógusnak, illetve a nevelő munkát segítő, egyéb technikai feladatot ellátó dolgozónak, aki magas színvonalú nevelői, oktatói tevékenységével, közösségi munkájával hozzájárult az intézmény hírnevének pozitív erősítéséhez. A díjból évente egy adományozható.