ÜTŐSEINK VIZSGAELŐADÁSA és KONCERT A DOBTÁBORBAN

1406
A Tárnoki Ütősök tagjai készülődnek fellépésükre, a Tárnok és Testvérvárosainak találkozója alkalmából rendezett Lecsófőző versenyen 2015. szeptember 5-én.

A Tárnoki Ütősök június hónapban sem unatkoztak Tanévzáró vizsgánkat 2016. június 18-án tartottuk az Ifjúsági Házban. Meghívott vendégeink, Szolnoki Gábor polgármester úr, Dobos Erika, a Tárnoki Lokálpatrióta Egyesület elnöke és Radics Ernő alpolgármester úr voltak. A vendégek köszöntése után üdvözöltük a vizsgaelnököket: Eiszrich Antalt a Magyar Állami Operaház többszörösen kitüntetett zenekari ütőhangszeres művészét és Varasdy Dávidot a Budaörsi Leopold Mozart Alapfokú Művészeti Intézmény ütő tanszakának tanárát, aki a Duna Művészegyüttes Szimfonikus zenekarának vezető timpanistája, üstdobosa. Üdvözöltük Győrffy Gergő hegedűművész, zeneszerzőt, aki iskolánk számára számtalan kamarazenei művet írt, amiket növendékeink mindig örömmel fogadtak és játszottak. Köszönetet mondtunk a szülői munkaközösségből: Botta Dukát Andrásnak, Horváth Péternek, Prókainé Szegedi Annának és Rostáné Dénes Erikának, akik sokat segítettek rendezvényünk létrehozásában és lebonyolításában.

A 2015-16-os tanévben az eltervezett tananyagot sikeresen befejeztük. Ebben az évben is részt vettünk több fellépésen. Április 9-én „Tavasz Köszöntő Koncert”–et szerveztünk és játszottunk a Művelődési Házban. Felkérésünkre közreműködtek a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola zenei tagozatának növendékei és tanárai Dallos Márta tanárnő vezetésével. Szeretnénk, ha jó kapcsolatunk tartóssá, eredményessé válna, hogy Tárnok lakosságát minél több változatos műsorral köszönthessük.

Meghívást kaptunk még áprilisban a Leopold Mozart Alapfokú Művészeti Intézmény által a Törökbálinti Művelődési Házban szervezett Varasdy Ernő emlékkoncerten való szereplésre. Ezen a koncerten a régióban működő hat állami zeneiskola ütő tanszakaival együtt adtunk közös műsort.

utosok2

A  júnuis 18-án tartott évzáró vizsgánk után már másnap elindultak fiaink – mint minden évben – a VII. Rudimental Dobtáborba, ahol a közösségi szellem megerősödése mellett mindig új barátságok is születnek. A dobtábornak idén a Bocskai István Református Oktatási Központ Halásztelki Igazgatósága adott otthont. Az ország különböző helyeiről jelentkezők kiváló szakmai továbbképzésben és komfortos kollégiumi ellátásban részesültek. A tábor vezetői – Köte Zoltán és Hanol Franciska, ütőhangszeres tanárok valamint négy tanár társuk – mindent megtettek azért, hogy a résztvevők számára az itt szerzett élmények sokáig emlékezetesek maradjanak.

utosok3

A táborban kurzust tartott egy izraeli ütőhangszeres művész is. Ehhez járultak hozzá a búcsúkoncert előtt az ajándékba kapott feliratos pólók és dobverők is. A tárnoki ütős tanulók a tábor ideje alatt példamutató magatartást és szorgalmat tanúsítottak. Jövőre szeretnének mindannyian újabb kihívásokkal találkozni.

utosok4

A tábor utolsó napján megtartott fergeteges sikerű koncerten ütőseink a tudásuk és tehetségük legjavát nyújtva nagy sikert arattak. Mindannyian megérdemlik nevük közlését: Balogh Marcell, Botta Dukát Dominik, Dobos Zoltán és Prókai Attila.

utosok5

Köszönjük az önkormányzat évről-évre visszatérő anyagi támogatását és a szülők, barátok által felajánlott 1%-os átutalásokat. Ezen összegek segítségével a Dobtábor részvételi díja jelentősen csökkent. A 40.000 Ft-os részvételi díj helyett, így a szülőknek csak 15.000 Ft-ot kellet a hat napos táborra befizetniük. Köszönjük a segítségeket!

Már az év elején felkérést kaptunk Radics Ernő alpolgármester úrtól, hogy az általa évek óta szervezett és kiválóan rendezett Nyárbúcsúztató Lecsófőző Fesztiválon fellépjünk és nyitó műsorunkkal az alaphangulatot megadjuk. A Tárnoki Ütősök nagy örömmel vállalta feladatot. Fellépnek még a Gaudiun Kórus, Hajtóka Táncegyüttes, a Sárga Rózsa Népdalkör, a Hip-Hop Táncakadémia ,a Tárnoki Kutyasuli, Muki a bohóc. Ez a fergeteges hangulatú fesztivál évről-évre maradandó vidám élményeket nyújt a lakosságának.

Riha Emil