Ipari park fejlesztési pályázaton indulunk

  1357

  Rendkívüli Képviselő-testületi ülésen döntöttek képviselőink egy további fejlesztési lehetőségről. Magyarország Kormánya VEKOP-1.2.2-2015 „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” címmel pályázati felhívást tett közzé, amelyen önkormányzatunknak is lehetősége van indulni. A tervek szerint a bevonandó pályázati forrásból a 3924 és 3925 helyrajzi számú önkormányzati tulajdonban lévő Gip-4 besorolású ingatlan közműveinek fejlesztését, valamint 1 db elektromos töltőállomást tudnának kialakítani Tárnokon. A mintegy 15 ezer négyzetméteres terület közműveinek – víz, gáz, elektromos áram, csatorna – kiépítése a szolgáltatóktól kapott árajánlatok alapján meghaladja a 100 millió forintot.  A pályázat támogatási aránya maximum 100%, a támogatási tartalomtól függően a támogató szervezet döntése alapján dől el, hogy szállítói finanszírozású vagy utófinanszírozott lesz.

  Önkormányzati ajánlat az ipari területek közös hasznosítására
  Február első napjaiban 47 földrészlet 43 földtulajdonosa kapott polgármesteri felkérést, amely az önkormányzat és az ipari területek tulajdonosai közötti közös munkára tett javaslatot. A teljes cikk elérhető itt.

  „Településünk gazdálkodásának, tervezhető fejlődésének alapvető feltétele saját bevételeink növelése. Ennek egyik nagy lehetősége az ipari területek fejlesztése, ahol alapvetően kereskedelmi, szolgáltatói beruházások telepedhetnek meg” – fejtette ki Szolnoki Gábor polgármester. Folytatta: „Helyi sajátosságként kezeljük azt a tényt, hogy az ilyen fejlesztési területek döntő többsége magánkézben van, tehát fejlesztésükben, hasznosításukban csak mint segítő partner vehet részt önkormányzatunk.” „Amit viszont kötelességünk megtenni, hogy minden olyan lehetőséget megkeresünk és megragadunk, amiben önkormányzati munkával, saját erővel tudunk fejlesztéseket megvalósítani. Ez most egy ilyen lehetőség, természetesen élnünk kell vele” – emelte ki a polgármester.

  A Képviselő-testület ülésére a Polgármesteri Hivatal munkatársai az összes tervet és elemzést elkészítették, a döntés után a következő lépés a pályázati dokumentáció aláírása illetve benyújtása lesz.