Megújítjuk a Rákóczi út Hazatérők útja és Határ út közötti szakaszát

  2081

  A vasútállomás átépítése miatt több útszakaszt terheltek meg a nehéz gépjárművek, ezek közül eddig a Géza utca felújítása történt meg. Leginkább a Rákóczi út belterületi szakaszán – a Hazatérők útja és Határ út közötti szakaszon – láthatóak még az építési forgalom nyomai. Friss és jó hír, hogy sikeresen pályáztunk ennek felújítására!

  DSC_9095
  Pályázati forrásnak köszönhetően idén megújulhat a Rákóczi út, Hazatérők útja és Határ út közötti szakasza.

  A mintegy 15 millió forintos új forrásnak köszönhetően végre eltűnnek a kátyúk, és ez az útszakasz is visszanyerheti szebb és jobb képét. Az elmúlt esztendőben egyébként – az utóbbi évtizedek legnagyobb ilyen programjaként – 15 utca kapott új aszfalt burkolatot, de idén sem állunk le a tervezéssel, egy komoly pályázat előkészítése zajlik most, hogy még több összközműves belterületi út kaphasson végleges, szilárd burkolatot. A Rákóczi út érintett szakaszán a munkálatok várhatóan nyár elején megkezdődhetnek, biztos okoz ez majd kényelmetlenséget is a közlekedésben, de a munkák végeztével újra szebbé és jobbá válik ez a terület is.

  2017. év további jelentős fejlesztései

  Új óvodát építünk

  Önkormányzatunk 2016. év végén egy újabb pályázati sikerről számolhatott be, ugyanis 2016. április 21-én döntöttünk arról, hogy indulunk egy új óvodaépítési pályázaton. Az óvodai férőhelyek bővítésére, fejlesztésére folyamatos a lakossági igény, az Otthon Tárnokon Választási Szövetség programjában ez kiemelt helyen szerepel, azonban ez csak pályázati forrás igénybevételével valósulhat meg.

  ovi_cimlap

  Már a pályázat megjelenése előtt döntöttünk a tervek elkészítéséről, így annak kiírásakor azonnal lépni tudtunk. Stratégiánk eredményes volt, pályázatunk eredményes lett, az elnyert támogatás összege 170 550 986 forint. A tervezett, három csoportos új épület 737 m2-en a Honfoglalás utcában a már működő Tárnoki Tipegő Bölcsőde mellett épülhet meg, tervezett teljes költsége eléri a 200 millió forintot. A gyakorlati építési munkálatok 2017 tavaszán kezdődhetnek meg.

  Kültéri sportparkot építünk

  A vasútállomás átépítése után lakossági javaslatok alapján megkezdődött a vasútállomás új P+R parkolója melletti zöldterület tervezése. Mára pedig elkészült az a koncepció, ami a lehető legtöbb ember részére adhatja meg a lehetőséget pihenésre, játékra, kikapcsolódásra, felüdülésre. Így tehát a kiviteli tervek már egy új gyermekjátszótér, egy szabadtéri, felnőttebbeknek készülő sportpark, egy fiataloknak labdázási lehetőséget adó pálya és pihenő, illetve egy pihenő parkrész kialakításáról szólhatnak. Arról is olvashattunk már, hogy a játszótér építésére lakossági támogató akció indult, de arról is, hogy önkormányzatunk erre a célra már 10 millió forintos támogatást szerzett. Most pedig további jó hír az, hogy a sportpark építésére beadott pályázatunk is támogatást kapott.

  sport park átnézeti kép

  A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket. A kiviteli tervek tehát készülnek, és abban a sorrendben valósulnak majd meg, hogy mikor áll rendelkezésre a teljes forrás. A terület fejlesztésével kapcsolatos lakossági javaslatok között egyébként a tér Hazatérők úti felére például szolgáltatóház tervezését is javasolták, hiszen ez a rész lassan egy modern települési alközpontként működik, de ez majd egy következő fejlesztési lépés lehet. Köszönöm minden aktív segítőnek, támogatónak, hogy egy ilyen közösen megalkotott terv részesei lehetünk.

  Otthon vagyunk Tárnokon!

  Szolnoki Gábor
  polgármester