Tárnok díszpolgára Ábel József

  905
  Fotó: Ábel András

  Tárnok Nagyközség Önkormányzata a 2017-es esztendőben Tárnok díszpolgára címet adományozott Ábel Józsefnek. A díjat Szolnoki Gábor polgármester adta át a Szent István-napi ünnepség keretében. Az eseményen dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselőnk is megjelent.

  IMG_1614

  Ábel József Tárnokon született 1942-ben. Mint tárnoki katolikus lakos, aktívan részt vesz a Tárnoki római katolikus egyházközség életében. Hosszú éveken keresztül az egyházközség világi elnöke tisztségét töltötte be, annak jelenlegi tiszteletbeli tagja. Az egyházközség elnökeként jelentős szerepe volt abban, hogy a plébánia épülete az önkormányzat támogatásával felújításra kerüljön, továbbá abban is, hogy jelenleg az épületben családi bölcsőde működhet. Részt vett a tárnoki templomtorony felújításának megszervezésében is. Gondját viselte az egyházi újság, helyi kiadványok megjelenésének, megjelentetésének. Az egyházközségnek jelenleg is aktív és oszlopos tagja. Példamutató, áldozatos tevékenységet végez a település lakossága és annak hívő közössége érdekében.

  Fotó balról jobbra: dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselőnk, Ábel József Tárnoki díszpolgára és Szolnoki Gábor polgármester.
  Fotó balról jobbra: dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselőnk, Ábel József Tárnok díszpolgára és Szolnoki Gábor polgármester.