Fantasztikus bajnoki évet zárt Tárnok labdarúgása 2017/2018-ban

1822

Kezdem mindjárt a végén, vagyis a különböző csapataink bajnoki helyezésével. Összességében 7 csapatunk (felnőtt, női, öregfiúk, U19, U16, U15, U14) indultak nagy,- vagy ¾-ed pályás bajnokságban. Három csapatunk nyert bajnoki címet, egy csapat ezüstérmet szerzett, két csapatunk bronzérmes lett. A legrosszabb helyezésünk a 4. hely lett. Ez az eredménysor magáért beszél.

Lássuk mindezt részleteiben és csapatokra bontva.

A Tárnok KSK csapatainak szereplése:

Felnőtt csapatunk a Pest megyei bajnokság III. osztályának Délnyugati csoportjában bronzérmet szerzett. Minimális célként a 4. helyezést tűztük ki. A Pest megyei bajnokságban a 2018/2019-es bajnokságtól kezdve kialakítják a IV. osztályt, ami azt jelenti, hogy csak a csoportok 1-4. helyezettjei maradnak biztosan a III. osztályban. Az ennél hátrább végzettekből alakul majd ki a IV. osztály. Ezt az elvárást a bronzéremmel  túlteljesítettük, sőt még a bajnokság hajrájában is esélyünk maradt akár a bajnoki cím megszerzésére is. Ezt a két lehetőséget a sóskúti és dunavarsányi vereségünk szertefoszlatta.

Akik kiharcolták a bronzérmet:

Kapusok: Pintér László, Ravasz Márk, Szabó Zoltán

Védők: Czeilinger Zsolt, Demján Dániel, Demján Dénes, Eskulits Dávid, Nagy Attila, Nagy Dániel, Nagy István, Pusztai Csaba, Veszeli Tibor, Viszokai János

Középpályások: Bakó Gábor, Csibrik György, Erőss Zsolt, Hrabina Ádám, Kürti Viktor, Mészáros Tamás, Sárai Ferenc, Váradi Gergő, Kapcsos Norbert, Demeter Szabolcs

Támadók: Ducsai Donát, Ilyés Attila, Lingli Gábor, Tóth Tamás, Vida Péter, Gonda Roland, Ruzsinszki Dávid

Edző: Kaszás Attila

nevfeliratos_felnott_2017-18_bronz

 

ÖREGFIÚK csapatunk hagyományosan a Fejér megyei bajnokságban indult és mondhatni, hogy hagyományosan is szerepelt. Immár sorozatban harmadszor sikerült megszerezni nekik az ezüstérmet. Mindháromszor Sóskút nyerte a bajnokságot.

Csapattagok: Vermesy Attila, Kapunics Zoltán, Ruzsinkó Zsolt, Nahaj Gergely, Veszeli Gábor, Ducsai Donát, Ott Ákos, Veszeli Tibor, Kupi János, Huszár Balázs, Craciun Ion, Csányi Tibor, Dajkai Zsolt, Szabó Zsolt, Csősz János, Szabó Emil, Ráb András, Juhász Sándor, Méreg Ferenc, Takács György, Tóth József, Schrenck Rajmund, Fagyal Bertalan, Márton Lajos, Dózsa István

Edző: Somogyi Henrik

 

NŐI csapat a tavalyi ezüst után, most a 4. helyen végzett. Ez semmiképpen nem jelent visszaesést, hiszen ez az idei bajnokság lényegesen magasabb színvonalú volt az előzőnél. Olyan új csapatok neveztek (Metis NFC II., Komárom, Tatabánya, Környe) akik nagyon magasra emelték a mércét. A tabellán előttünk végzett csapatokkal szemben a döntetlen eredmény is meglepetésnek számított, ami Környe ellen kétszer is sikerült. Tatabányát legyőztük és a végső tabellán meg is előztük.

Csapattagok: Varga Dominika, Zsikla Ibolya, Ábel Eszter, Schmidt Zsuzsanna, Győri Renáta, Gál Henrietta, Rebenák Dorottya, Varga Gréta, Szarkáné Pápai Éva, Marczel Panna, Bányai Barbara, Görcs Tamara, Márkus Boglárka, Tászler Melinda, Szenténé Wágner Katalin, Tóthné Czuczor Krisztina, Pap Lívia, Kardos Lászlóné

Edző: Szimandl Gábor

Bolha Focitanoda SE csapatainak szereplése:

2018_04_23_kornye_tarnok_900

 

U19-es csapatunk bajnoki címet szerzett. Ezért a címért főleg Pereggel és Ráckevével kellett megküzdeni, akik velünk együtt magasan kiemelkedtek a mezőnyből. Egyetlen vereségünket Peregen szenvedtük el, ahol félidőben (0-2) még vezettünk, de a hazaiak a második játékrészben fordítani tudtak (3-2). Az aranyérem sorsa Ráckevén dőlt el az utolsó előtti fordulóban, ahol saját pályán fektettük kétvállra  (0-3) a későbbi ezüstérmest.

Csapattagok: Kürti István, Faragó Balázs, Czeilinger Zsolt, Csoma Bálint, Eskulits Dávid, Hrabina Ádám, Takács Patrik, Csató Ferenc, Demján Dániel, Demján Dénes, Bara Norbert, Bara Róbert, Kocsis Martin, Viszokai János, Mészáros Tamás, Ruzsinszki Dávid, Kis Péter, Barki Milán, Tót-Suszt Tamás, Szabó Patrik, Győri-Sipos Ádám

Edző: Stencinger Norbert

2018-06-02_u19_bajnok_csapat_feliratos

 

Az U16-os és U15-ös csapatunk játékosain egész évben nagy volt a megterhelés, mert többségük mindkét együttesben szerepelt. Szerencsére állták a sarat mindkét vonalon.

U16-os csapatunk bajnoki címet szerzett. A dobogóért Taksonnyal és Dabas-Gyónnal  vívtunk nagy csatát. 1 vereség és 1 döntetlen mellett 12 győzelem a mérlegünk. Taksonyban veszítettünk 3-1-re, Dabason pedig 2-2-t játszottunk. Az utolsó előtti fordulóban, Taksony elleni hazai, 4-1-es győzelmünk már azt jelentette, csapatunk aranyérmes.

U16_2018-05-27_jav
U16-os csapatunk bajnoki címet szerzett.

 

Az U15 sem adta a bajnoki címnél alább. Itt Dunakeszi volt a nagy ellenfél. Csak érdekesség, hogy egyetlen vereségünket viszont nem tőlük, hanem Pilisvörösvártól szenvedtük el. Itt két ütemben zajlott a bajnokság. Volt egy alapszakasz, ahol a nevezett 9 csapat között oda-vissza játékban alakult ki egy sorrend. Ezt a szakaszt is mi nyertük. Majd az 1-4 helyezett az addigi eredményeket magával víve újabb odavissza mérkőzésekkel döntötte el a végső sorrendet. Ebben a szakaszban egyetlen pontot vesztve (Dunakeszin 3-3) nagyon magabiztosan nyertük ennek a korosztálynak is a bajnoki címét.

U15.-U16. csapattagok: Faragó Balázs, Molnár Áron, Hoppál Dániel, Somogyi Ádám, Sárosi Áron,  Somogyi Péter, Száraz Gyula, Prókai Attila, Fülöp Richárd, Barki Milán, Sedlac Attila, Kis Péter, Fülöp Szabolcs, Németh Bence, Balog Benjámin, Bara Róbert, Szász Károly, Tót-Suszt Tamás, Kóka Zsolt, Rebi Zsombor, Kálmán Máté, Botta-Dukát Dominik, Molnár Roland

Edző mindkét csapatnál: Kovács László

 

U14-es csapatunk teljesen megérdemelten szerezte meg a bronzérmet. Egész bajnokságban kiegyensúlyozott, jó és egyre jobb játékot nyújtva az utolsó fordulóban az ezüstérmes Taksonyt is nagy biztonsággal győzték le a gyerekek.

Csapattagok: Molnár Hunor, Balog Dániel, Bereczki Milán, Giczi Milán, Horváth Bendegúz, Kleman Dávid, Koma Bálint, Koperda Gergő, Kulcsár Levente, Loboda Lőrinc, Pátrovics Dániel, Ruzsinszki Bálint, Szilágyi Ákos, Szűcs Dániel, Pocseg Edmond

Edző: Kaszás Attila

U7., U9., U11. és U13 csapataink pedig a Bozsik tornákon szerezték meg a versenyrutint. Itt nem jegyzik még igazán az eredményeket, de ebben a korban nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a gyerekek játszva és örömmel szokják a versenyzést. Ezt ezeknek a korosztályoknak maximálisan biztosítják az általában kéthetente megrendezésre kerülő tornák.

Legyünk büszkék fiataljainkra, akik edzőik segítségével ilyen eredményeket értek el, sok örömet okozva ezzel nekünk szülőknek, nagyszülőknek és szurkolóknak!

Hajrá Tárnok!

Szabó Tamás Manszur