Olimpia 2020?

358

Sokakat foglalkoztak a kérés, hogy mi lesz az ötkarikás játékok sorsa a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel. A sajtóban számtalan ellentmondásos hír látott napvilágot. Richard Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rangidős tagja úgy véli, csak 2021-ben lehet megrendezni a tokiói játékokat és paralimpiát. Hangsúlyozta egy televíziós interjúban, hogy az egyetlen esély a rendezésre a 2021-es év. Utalt arra, hogy a japán házigazdák is azon az állásponton vannak, hogy egy évvel el lehet halasztani az olimpiát, de tovább nem.

A szervezőbizottság ügyvezető igazgatója szerint viszont a 2021-es lebonyolítást sem lehet biztosra venni. Vélemény szerint senki sem képes most megmondani, lehetséges lesz-e ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt jövő júliusban, vagy nem. A játékok megtartásának alapfeltétele, hogy világszerte megfékezzék és kordában is tartsák a koronavírus-járványt.

Az Edinburgh-i Egyetem professzora pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte a játékok jövő nyári megtartása azon múlik, lesz-e már addigra védőoltás a koronavírusra.

Az előzetes tervek szerint az olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8., a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendeznék meg.

forrás: MTI