Ingyenes közvetítések és korlátlanul elérhető színházi előadások, koncertek

641

A Közösségi Színtér facebook oldalán, már találkozhattak a papageno.hu ajánlásával. Csokorban összegyűjtve az elérhető online lehetőségeket, legyen az színház, opera, koncert, könyv, kiállítás vagy egy virtuális séta valamelyik múzeumban. Akik nem magyar nyelven szeretnének kulturális élményhez jutni, azok akár német nyelvű előadásokat is találnak a felsorolások között. Az angol nyelvkedvelők se csüggedjenek, számos angol és amerikai színház ajánlata is felkerült a gyűjteménybe. A Papageno a játszóhelyekkel és az együttesekkel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet alatt továbbra is a lehető legtöbb és a legszínvonalasabb kulturális élményben legyen részünk-olvasható a honlapjukon. 

Íme, néhány szemelvény:

A müncheni Bajor Állami Operaház hétfőnként koncerteket közvetít felvételről, és opera-előadások felvételei is elérhetővé válnak.

A palermói Teatro Massimo oldalán archív előadásokat tesz elérhetővé.

Párizsi Operaház folyamatosan frissíti a felvételeket a honlapon.

A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai a tervek szerint mindennap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek.

Detroiti Szimfonikus Zenekar ingyenesen elérhetővé teszi a teljes archívumát.

A Londoni Szimfonikusok is folyamatosan közvetíti korábbi előadásait.

A Szegedi Nemzeti Színház folyamatosan tesz elérhetővé előadásokat a színház YouTube-csatornáján.

A Miskolci Nemzeti Színház Facebbok-oldalán minden héten, csütörtökön jelentkezik újabb előadással, amelyek vasárnapig érhetőek el.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl Facebook-oldalán meséket hallgathatnak a gyerekek.

A Mesebolt Bábszínház művészei minden nap mesékkel várják az érdeklődőket a színház Youtube-csatornáján.

A világ legnagyobb múzeumai már szinte mind bezártak. A virtuális séta nem kárpótolja a személyes élményt, de van néhány, otthonról, asztali gépről vagy mobiltelefonról is elérhető lehetőség arra, hogy még ebben a helyzetben is a kiállítótermekben barangoljunk.

Google Arts & Culture oldala és applikációja szinte végtelen élményt nyújt, hiszen gyűjtemények, témák, alkotók, irányzatok és megannyi szempont szerint kereshetünk a firenzei Uffizitől az amszterdami Van Gogh Múzeumon át a madridi Thyssen-Bornemissza Múzeumig.

Virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás az intézmény honlapján, ahol már elérhető a Remekművek az oktatásban című oldal is. A virtuális tárlatokhoz csatlakozott a gyulai Almásy-kastély is. #maradjotthon #barangoljunkvirtuálisan

forrás: papageno.hu