Sport a járványügyi helyzet tükrében

272

Magyarországon rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani, ez bizony a sportrendezvényeket is érinti. Annyiban mindenképpen, hogy addig biztosan nem rendezhetnek szurkolók előtt mérkőzéseket.

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) számú rendelete alapján Magyarország egész területén a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatóak, a sportegyesületek által szervezett, valamint az  amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel szintén megengedett.

A rendelet értelmében mind a versenyrendszerben szervezett, mind pedig a versenyrendszeren kívüli, tehát a szabadidős, illetve diáksport-rendezvények megtartása engedélyezett, amennyiben a szervezők biztosítani tudják, hogy arra zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be.  Közterületen megszervezett sportrendezvények, mint például egy utcai futóverseny, kerékpárverseny megtartása kívül esik a fent említett körön, így azok megtartása nem engedélyezett.

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni.

forrás: koronavirus.gov.hu, nemzetisport.hu