Köszönjük Kristóf!

  109

  Tokió 2020: Nem vagyok csalódott, ez most így sikerült – Milák az aranyérem után

  Milák Kristóf új olimpiai csúccsal, 1:51.25 perces idővel olimpiai bajnok 200 méteres pillangóúszásban a tokiói ötkarikás játékokon! Aranyérmesünk vegyes érzésekkel értékelt.

  Milák Kristóf a döntő után elmondta, hogy a rajt előtt tíz perccel elrepedt az úszónadrágja, amit át kellett cserélnie.

  „Úgy voltam vele, hogy annyi erőt és energiát elpazaroltam a gatyára, hogy ez a világcsúcs nem lesz meg – úgyhogy csak leúsztam… Az apróságok, a nüanszok, hogy elszakad a sapka, elszakad a szemüveg szára, rányomják a bélyegüket az úszásra, mert kiesel a koncentrációból. De nem vagyok csalódott, ez most így sikerült. Mondták nekem, hogy akár holnapután Kecskeméten is úszhatok világcsúcsot, ha szeretnék… Ezt én is tudom. Megvan az első arany, innentől jöhet a következő, majd a következő, majd a következő. Nekem van még dolgom ezen az olimpián is, például hogy 100 pillangón is hasonló eredményt érjek el” – mondta Milák Kristóf.

  Kenderesi Tamás csalódottan vette tudomásul, hogy mindössze hét századdal maradt le a bronzéremről.

  „Az időt tekintve mindenkiben több volt – Kristófban is –, úgyhogy ezt nem kell nézni. A taktika jó volt, hogy ha Le Clos-t le tudom hajrázni, akkor érmes lehetek, márpedig lehajráztam… Nem tudom, milyenek voltak a részidőim, azokra kíváncsi lennék, ám nagyon csalódott vagyok, hogy nem úgy jött ki a fal, hogy meglegyen a dobogó. Le Clos-ra koncentráltam, a túloldalt nem láttam, úgy éreztem, le kell rövidítenem a tempót, még belefér, mert azt hittem, elöl vagyok. Kiúsztam magam, ennyi volt bennem, de azt a néhány századot meg lehetett volna fogni a benyúlással. Ez így most nagyon rossz.”

  FÉRFI 200 PILLANGÓ, DÖNTŐ
  1. Milák Kristóf (MAGYARORSZÁG) 1:51.25 – olimpiai csúcs

  2. Honda Tomoru (Japán) 1:53.73
  3. Federico Burdisso (Olaszország) 1:54.45
  4. Kenderesi Tamás (MAGYARORSZÁG) 1:54.52

  Nemzeti Sport