Polgármesteri beszámoló

  71

  Két fontos esemény történt a múlt héten. Alapítottunk egy új díjat és megérkeztek a betongyűrűk a Dózsa György út – Rákóczi út kereszteződésének átépítéséhez.

  Csütörtökön rendkívüli testületi ülést tartottunk. Az ok, hogy mindenképpen szerette volna a teljes testület díjazni Milák Kristóf hihetetlen teljesítményét, amit az olimpián nyújtott. Megvizsgáltuk a lehetőségeinket, s azt találtuk, hogy nincs olyan díj Tárnokon, ami egy tárnoki érdekeltségű ember saját “szakmájában” elért nemzetközi, de legalább országos eredményét kellő képen értékelné. A Tárnok Kiválósága díj ezt az űrt kívánja kitölteni. Mind a hat jelenlévő testületi tag igennel szavazott, de biztos vagyok abban, ha kilencen lettünk volna, akkor is egyhangú lett volna a szavazás. Ezt a díjat a jövőben olyan embereknek lehet adományozni, akik saját szakterületükön kimagasló teljesítményükkel Tárnok hírnevét viszik el a világba. Fontos, hogy olyan díjat szerettünk volna alapítani, ami minden tárnoki érdekeltségű ember számára elérhető, ha világraszólót teljesít abban, amiben tehetséges. Legyen az tudomány, sport, művészet vagy bármi más. Nincs naphoz kötve, az év bármely napján adható, egy ember többször is megkaphatja. Milák Kristóf lesz az első, aki ezt átveheti, de reméljük még sokan követik a őt dicsőség útján.

  Megérkeztek azok a betongyűrűk, melyek a vízelvezetést fogják biztosítani a Dózsa György úton az új buszmegálló alatt. Ezzel megkezdődhet a kereszteződés átépítése, melynek végén a Rákóczi útról a buszmegálló átkerül a Dózsa György útra, és zebra kerül a kereszteződésbe. Az átépítés idejére mindenkitől türelmet kérünk!

  Ha bárkinek véleménye, kérdése vagy ötlete van, amit meg szeretne osztani Velem, írjon e-mailt (polgarmester@tarnok.hu) vagy hívjon a +36202276454 telefonszámon! Előre egyeztetett időpontban bárkit szívesen látok irodámban a megfelelő óvintézkedések mellett!Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a vírushelyzet óvintézkedéseit, szabályait, hogy ne kelljen újra bezárkóznunk otthonainkba! Mindenkinek jó egészséget kívánok!

  Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere