Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án

  104
  Tokio 20210728 Tokio2020 Japán Olimpia Tokio2020 úszás döntők Foto Tumbász Hédi TUM Milák Kristóf

  A tárnoki önkormányzat Milák Kristóf tiszteletére megalapította a Tárnok kiválósága-díjat, amelyet remélhetőleg ezen a napon át is adnak az úszónak a többi városi díj mellett.

  Az ÉRDMOST írása:

  Milák Kristóf kapja elsőként a “Tárnok kiválósága” díjat, amiről csütörtökön rendkívüli ülésen döntött a település képviselő-testülete. Milák Kristóf 21 évesen, élete első olimpiájáról egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza. Az elismerést augusztus 20-án adják át a tervek szerint.

  Milák Kristóf még csak 21 éves, de már olimpiai, világ- és háromszoros Európa-bajnok, valamint háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója. A tokiói olimpián való szereplésével nemcsak a magyarokat tette büszkévé, de az egész világ elismerését sikerült kivívnia. A 4 × 100 méteres gyorsváltó tagjaként Németh Nándorral, Bohus Richárddal és Szabó Szebasztiánnal az 5. helyen végzett. A 200 méteres pillangóúszásban 1:51,25-ös idővel, új olimpiai rekorddal olimpiai bajnok lett, 100 méteres pillangóúszásban pedig új Európa-csúcsot elérve lett ezüstérmes nagy riválisa, Caeleb Dressel mögött.

  Milák Kristóf Tárnokon nőtt fel, nagyon büszkék rá a településen, ezért szeretnék köszönteni. Hallgassa meg a Szabó Beáta interjúját Lukács László, polgármesterrel!