Polgármesteri beszámoló

46

Az elmúlt hetekben Érden találkoztunk a Pest Megyei Rendőrkapitánnyal, hó végén volt testületi ülés, november elején pedig közmeghallgatás, ami előtt meglátogatott a Pest Megyei Építésügyi hatóság munkatársa. Meghozták a kosárpalánkot a kisiskola udvarára, elkészült a 7-s úton a körforgalom közepe, elkészült Tárnok közlekedési koncepcióterve, rendbe tettük a Leányka és a Fehérmézes utcákat, besegítettünk az ELMŰ fametszési ámokfutásának rendezésébe és virágosítottunk megint.Hosszú várakozás után, a kosárlabda szövetség telepíttette kosárlabda palánkot a streetball pályára. Ezzel teljes lett a kisiskola udvarának rekonstrukciója.Szintén kiegészült egy újabb elemmel a Dózsa György út – 7-s út kereszteződése.

Elkészült a körforgalom közepén a növényzet telepítése. Az építkezés utómunkálatai is lassan befejeződnek, de az ipari területen még nem kezdődtek meg a fejlesztések. Hivatalosan nem kaptunk értesítést bármilyen lehetséges vevőről, egyedül az e-on fejlesztése jelzi, hogy előbb-utóbb fog történni valami. Amint lesz információnk, jelezni fogom.Tárnok közlekedési koncepciója elkészült. Sok új zebrát, s a meglévők biztonságosabbá tételét javasolja, valamint több lakóövezet kialakítását és Tárnokligeten az utak egyirányúvá tételét. Ezek kialakítása természetesen hosszabb időt vesz igénybe, sok esetben komoly költséget is jelentenek. A lakóövezetek bejáratainál lehet sebességcsökkentő küszöböket létrehozni, a belső részen sebességkorlátozást bevezetni. Dózsa György út belső utas rendezését javasolja a tervezet, kialakítandó parkolókkal, ahol erre van elegendő hely.

A hegyi részen két utcát, a Leánykát és a Fehérmézest tette rendbe a Köz-Ért Kft, lakossági bejelentés alapján. Több helyen az ELMŰ fametszését is felülvizsgálták, s a frekventált helyeken igyekeztek javítani a metszés szakszerűségén, a fanyesedék elszállításán. Ezzel egy időben újra virágosítás is volt az egészségház előtti területen, a vasútállomásnál, és az ott lévő szabadidő parkban, lakossági segítséggel.

Közterületeink újra szépek, gondozottak lettek!Megrendezésre került az éves rendőrségi tanácskozás, ahol minden résztvevő elmondhatta véleményét, tapasztalatait. Megtudtuk, hogy a terület kiemelkedő eredményeket ért el mind a bűncselekmény felderítések, mind az elkövetések számában. Míg az előbbiben a magas szám jelenti a kiemelkedést az országos átlagból, utóbbinál az alacsony szám dicséri a rendőrség munkáját. Felvetett problémák közt a legfontosabb a fokozottabb ellenőrzés igénye volt, melyre azt a választ kaptuk, hogy most is kiemelten kezelik Tárnokot, de fix sebességmérő kamerákat nem tudnak kihelyezni. Az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket emelték ki, erről hamarosan külön anyagot fogok készíteni! Reméljük a jövőben a jó eredmények is tudnak még javulni. A rendőrség munkáját ezúton is köszönjük!

A testületi ülés és a közmeghallgatás témái összefüggenek, és az ismertetésük elég terjedelmes lesz, ezért azt egy külön posztban, pár napon belül fogom közzé tenni. Ha bárkinek véleménye, kérdése vagy ötlete van, amit meg szeretne osztani Velem, írjon e-mailt (polgarmester@tarnok.hu) vagy hívjon a +36202276454 telefonszámon! Előre egyeztetett időpontban bárkit szívesen látok irodámban a megfelelő óvintézkedések mellett!Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a vírushelyzet egyre szigorodó óvintézkedéseit, szabályait, hogy ne kelljen újra bezárkóznunk otthonainkba!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere