Polgármesteri beszámoló

  71

  Lassan 2021 végéhez közeledünk. Újra támad a COVID, egyre rosszabb statisztikák látnak napvilágot a megbetegedések számát illetően. Ennek megfelelően egyre szigorodnak az intézkedések, újra meg kell barátkoznunk a maszkhasználattal, s le kell mondanunk a közösségi életünk nagy részéről. Az elmúlt hetekben sorra lettek lemondva a rendezvények, újra online megbeszélések kerültek előtérbe.

  Csak remélni tudom, hogy a tavalyihoz hasonló teljes bezárás idén elmarad.Az egyre rosszabbodó helyzet miatt a 65 év felettiek idén is a tavalyihoz hasonló módon kapják meg karácsonyi ajándékcsomagjukat, melyet az Önkormányzat idén is nagy örömmel készíttet nekik. Az erről szóló, sorszámmal ellátott levelek már kézbesítésre kerültek, s idén is a GoodsMaretben veheti át, bárki a megajándékozott nevében.

  Hasonlóan jó hír, hogy az Önkormányzat idén sem hagyja magára a lakosokat, s december 14.-ére keddre, egy utolsó plusz zöld hulladék szállítást rendelt meg az ÉTH-tól. Ennek költségeit az Önkormányzat állja, s mindenkitől az összes kitett zöldhulladékot el fogják vinni az ÉTH dolgozói.

  A hét elején átadtuk a gyermekeknek az új óvoda udvarát, játszóterét. Öröm volt nézni, ahogy a picik birtokba vették az új játékokat, miközben az átadási procedúra folyt. A kivitelező összeírta az észrevételeket, kéréseket, s hamarosan megteszi, amit a szabályok engednek. Reméljük sok boldog, önfeledt órát fognak eltölteni a tárnoki gyerekek az új játszótéren!Közelednek az ünnepek!

  Mindenkinek kívánom, hogy az év hátralévő részét egészségesen, boldogan töltse. Kívánok előre nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Újévet! Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a vírushelyzet egyre szigorodó óvintézkedéseit, szabályait, hogy ne kelljen újra bezárkóznunk otthonainkba! Segítsünk a környezetünkben élő időseket! Szükségük lehet rá! Figyeljünk oda egymásra! Egy-egy jó szó, csekélynek tűnő segítség kis dolognak tűnhet, de aki kapja, annak talán a legnagyobb boldogságot jelenti!

  Lakossági kezdeményezésre és az ő munkájukat segítve készült el az egészségház előtt Tárnok Adventi koszorúja. Köszönjük a megalkotóknak, kivitelezőknek!

  Ha bárkinek véleménye, kérdése vagy ötlete van, amit meg szeretne osztani Velem, írjon e-mailt (polgarmester@tarnok.hu) vagy hívjon a +36202276454 telefonszámon! Előre egyeztetett időpontban bárkit szívesen látok irodámban a megfelelő óvintézkedések mellett!Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a vírushelyzet egyre szigorodó óvintézkedéseit, szabályait, hogy ne kelljen újra bezárkóznunk otthonainkba! Mindenkinek jó egészséget kívánok!

  Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere