Olvasói levél – Az önkormányzat támogatja a tárnoki civil- és sportegyesületeket?

157

Egy újabb olvasói levelünk érkezett, amire most Marozsán József, alpolgármester válaszolt.

KÉRDÉS:

„Tisztelt Polgármester úr!

Nagy szívfájdalmam, és itt nem csak a magam nevében beszélek, hogy az önkormányzat nem támogatja a tárnoki sportágakat, pedig köztudott, hogy milyen nagy sikereket értünk már el, és érhetnénk a jövőben. Ennek mi az oka? Régen ez másképp működött…

Kérem, őszinte választ adjon a kérdésemre: az önkormányzat valaha támogatni fogja az egyesületeket és a sportolókat Tárnokon? Miért nincs erre keret? 

A válaszát előre is köszönöm,

 – egy elégedetlen tárnoki lakos.”

VÁLASZ:

“Tisztelt Elégedetlen Tárnoki Lakos!

Engedje meg, hogy a Polgármester úr helyett én válaszoljak Önnek! Nem lebecsülve az Ön megtisztelő érdeklődését, csupán ezzel kapcsolatban nekem vannak információim, melyeket szeretnék közzé tenni! Azt írja, hogy nagy szívfájdalma a támogatás hiánya! Megvallom, nekünk is! Nekünk is az, hogy nem tudunk többet nyújtani, mint 10 millió 92 ezer forint. Ez az az összeg, amit tavaly erre a célra adott az önkormányzat a civil- és sportegyesületeknek. Ebből csak az ifjúsági, iskolai sportra több mint 5 millió jutott. Nem tudom, régen ez hogy volt, nem igazán foglalkozunk a múlttal, sokkal inkább a jövőre fókuszálunk.

 A felnövekvő generáció megfelelő fizikai -, mentális állapota közös ügyünk. Ezen a téren jelentős fejlesztéseket sikerült elérnünk! Jelentősen bővültek a lehetőségek a sportolni vágyó alsó tagozaton tanuló diákok körében (1-5 évfolyam):

Sport ág
Akrobatikus Rock and Roll55
Kézilabda fiú16
Kézilabda lány17
Labdarúgás70
Karate15
Kosárlabda23
Judo24
Iskolán kívüli egyesület28
Néptánc9
Nem sportol40
Iskolai sport összesen220
Sport összesen248

Ezek még mindig az elmúlt év adatai, reményeink szerint ezek a számok az idei évben növekedni fognak.

Az alsó- és felsőtagozat iskoláiban az udvarokon a gyerekek rendelkezésére áll egy kosár, és egy kézilabdapálya, melyeket az elmúlt időszakban hoztunk helyre, illetve valósítottunk meg. Terveink között szerepel egy olyan kerékpárút kialakítása, melynek még nyomai sincsenek jelenleg Tárnokon. Ha ez megvalósul, már pedig megvalósul, akkor a horgásztótól indulva, érintve több intézményt, kerékpárral el lehet jutni egészen a Velencei-tóig. Szervezzük, és újraindítjuk közösen Sóskúttal és Pusztazámorral május 21-én a méltán nagy sikerű Három falu, két keréken közösségi programot.

Keressük a lehetőségét egy országos színvonalú teniszcentrum elindításának.

Remélem, sikerült meggyőzni Önt, megváltoztatva ezzel a jelenlegi negatív érzéseit! Bátorítom Önt, és minden érdeklődőt, ha hasonló, a közösséget érintő kérdése, kérdései vannak, tegyék fel bátran.

Marozsán József, alpolgármester”