VI. Modern Pedagógus Konferencia

  182

  Április 27-én a Mesevár Óvoda három óvónénije elindult, hogy új élményekkel és tudással gazdagodjon.

  A csodás martonvásári Brunszvik-Beethoven kulturális központ adott helyet az előadásoknak, Játék és mese – kapaszkodók a 21. században címmel.

   Bajzáth Mária mesélt nekünk, megmutatta a hidat melyek összekötik a pedagógust a gyermekekkel, a mesélőt a hallgatóval. Rávilágított a mese összetartó erejére, mely generációkat kapcsol össze.

  Majd dr. Kádár Annamáriától kaptunk „hamuba sült pogácsát” – olyan útravalót, ami a mesélés és mese varázsában rejlik. Rávilágított, hogy a családunk és a saját történetünk mennyi nehézségen átsegít bennünket és a jövő nemzedékét, formálva a személyiségünket.

  Miután megkaptuk az útravalót Annamaritól máris a jövőbe repített bennünket Végvári Imre. Ízelítőt kaptunk a Jövőmenők foglalkozásból és a mesekönyvből, mely egyfajta időutazás a jövőbe.

  Urbán Tamás megmutatta a pedagógiában is jól felhasználható digitális eszközöket, melyek nagyban hozzájárulnak a gyermek fejlődéséhez, a pedagógusok munkáját pedig megkönnyíti és érdekessé teszi.

  A különböző standokon kipróbálhattunk új és érdekes fejlesztő eszközöket. Ismerkedtünk a „jövő” – játékaival és tájékoztatást kaptunk továbbképzési és- pályázati lehetőségekről.

  Megcsodálhattuk a kézműves ékszereket és lehetőségünk volt szakkönyvek vásárlására is.

  Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettünk a konferencián!

                                                  Gacs-Gergely Gabriella