Tárnokon is veszélyben vannak az útfejlesztések?

623

„Elérte a háború Érdet, két nagyágyú vállalat is elállt a Tárnoki út felújításától” cikket olvasva aggódnak a tárnokiak, az ő útfejlesztéseik biztonságban vannak-e? A kérdésre Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere válaszolt.

“Tisztelt tárnokiak!

Tárnokon folyik a 2021-ben kapott 150 milliós „Utak portalanítása” című fejlesztés. Ennek első két szakaszának végére értünk s a lezáró harmadik szakaszra most kapunk ajánlatokat. A projektbe a korábban bekerült utcák aszfaltozása el fog készülni, várhatóan nyár elején.

Az érdi kézben lévő projektek közül három érint minket. A Vadlúd utcai körforgalom kivitelezésére meg lett kötve a szerződés, s a kivitelező nem lépett vissza. Az új kormány felállására várunk, mivel a pénzügyminisztérium illetékese a választások előtt nem látta el kézjegyével az utolsó dokumentumot, most pedig már nem jogosult erre. Ez a csúszás nem veszélyezteti az építést, csak tolja a végső határidőt. A Fehérvári úti körforgalom és a két új körforgalmat összekötő Zámori út felújítása szintén sikeres közbeszerzési eljárás utáni fázisban tart. Az építkezés ezeken a szakaszokon is el fog kezdődni hamarosan.

A kerékpárút építésére nyert 300 milliós támogatás megérkezett az Önkormányzat számlájára. A kivitelezésre három évünk van, egyelőre semmi sem utal arra, hogy ez idő alatt ne tudnánk teljesíteni. Jelenleg a szükséges tervek készülnek, illetve a kerékpárút nyomvonalának módosítását kérjük a támogató szervezettől.

Az Odlúknál lévő utak fejlesztésére a pályázati anyag a napokban kerül beadásra. A kiírás alapján jó esélyünk van a támogatás elnyerésére. Amennyiben valami oknál fogva mégsem nyernénk, akkor a településfejlesztési hozzájárulások adhatják meg a kivitelezés fedezetét.

Összegezve azt tudom elmondani, hogy Tárnok időben szerződött, a kapott támogatásokat megfelelően fel tudja használni. Utakkal kapcsolatos fejlesztési terveink egyelőre nincsenek veszélyben.”